Roxanne Borgman

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Roxanne Borgman (1990) is geboren en getogen Alkmaarder. Tijdens haar studie Nederlandse literatuur en cultuur is ze zich steeds meer gaan verdiepen in haar geboortestad. Dit resulteerde in een debuut waarin Alkmaar het decor vormt.

Momenteel is ze werkzaam als journalist. Vanwege haar achtergrond als maatschappelijk werker trekken persoonlijke en maatschappelijke verhalen haar aandacht. Zij schrijft verhalen die niet alleen amuseren, maar ook aanzetten tot nadenken. Wat mensen drijft, waarom ze doen wat ze doen, is een kernthema in Roxannes werk. Als maatschappelijk betrokken schrijver schroomt zij niet om in haar romans ook kritisch in te spelen op maatschappelijke thema’s, want, zo stelt Roxanne, fictie is bij uitstek een medium waarin we de wereld om ons heen beter kunnen leren begrijpen.

Roxanne debuteert bij BOEK10 2023 met haar fantasyroman Levenslang in de Toren. In deze roman komen vragen aan bod als: wat betekent vrijheid als je niet jezelf kunt zijn? Hoe ver ga je om iemand te helpen als je daardoor een levenslange gevangenisstraf riskeert? En wat als je door wie jij bent, door hoe jij bent geboren, niet wordt gezien als mens?

Levenslang in de Toren laat zien wat er gebeurt als één paramilitaire organisatie zoveel macht heeft, dat ingrijpen consequenties heeft. Wat de gevolgen zijn van een systeem waarin een bepaalde groep mensen wordt opgejaagd en levenslang opgesloten. Maar ook hoe mensen in een gepolariseerde samenleving proberen om nader tot elkaar te komen en wederzijds begrip te vinden.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Levenslang in de Toren (2023)