Rowan Merrin

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Rowan Merrin werd in 1990 geboren als Rowan Merrin Duin in het Noord-Hollandse Alkmaar. Ze schrijft al verhalen vanaf het moment dat ze op schrift zinnen kan vormen. Het was al die tijd een hobby, die ze vooral voor zichzelf hield. Alleen familie kreeg nu en dan een verhaal te lezen zodra Rowan er klaar voor was om de deur naar haar werk te openen.

Buiten haar schrijfhobby startte Rowan een zoektocht naar haar droombaan. Na een opleiding Media & Entertainment Management en Video & Digitale Media kwam ze in de filmindustrie terecht, waarin ze heeft meegewerkt aan o.a. Michiel de Ruyter en Rokjesdag. Helaas bleek haar hart hier niet te liggen. Ze ontdekte een liefde voor natuurgeneeskunde en besloot hier een vijfjarige opleiding in te volgen. Deze opleiding heeft haar veel kennis en zelfinzicht gebracht, waarbij ze besefte dat het therapeutschap niet bij haar past. Opnieuw was het tijd om te bezinnen en om die ene cruciale vraag te stellen: ‘Wat wil ik nu écht?’
Het was niet moeilijk om erachter te komen wat haar hart sneller doet kloppen: schrijven, vooral in het fantasy genre. En dus was in 2019 de tijd daar om een stap verder te zetten, om haar eigen favoriete werk de wereld in te sturen: de Charret-Lûd serie. In november 2020 komt het eerste deel, Aardling, uit. Ondertussen schrijft Rowan met veel plezier verder om deel 2, 3 en 4 in de komende jaren met het grote publiek te kunnen delen.

Naast het schrijven voelt Rowan zich prettig als enige meid tussen twee broers, met wie ze nauw contact heeft, bijvoorbeeld om zich samen uit te leven op coöperatieve bordspellen. Ze brengt graag tijd door met haar ouders en vrienden, ze houdt van wandelingen in de natuur, ze is gek op honden en je maakt haar erg blij met een stuk goede, pure chocolade. Vanaf haar tiende woont ze op het platteland, waar ze zich in alle rust kan toeleggen op haar passie.

Publicaties bij GP:

  • BOEK10 – Aardlingen (28 november 2020)
  • Zonderlingen – verhaal: De theewagon (2020)