Tamara Rozengarden

Portfolio Categories: Project auteurs.

In 2009 start Tamara met het schrijven van een verhaal. Het vormt een uitlaatklep naast haar baan als apothekersassistente. Door tijdgebrek en een studie accountancy komt het echter niet van de grond en ze legt het opzij waar het nog steeds ligt te wachten. Vergeten wordt het verhaal niet.

In 2013 doet Tamara mee aan een schrijfwedstrijd met een verhaal dat zij na een vakantie op Ameland heeft geschreven: ‘De verdwenen parachutist’. Omdat het maximaal drieduizend woorden mag bevatten, wordt het verhaal flink ingekort en geschaafd. Ze schrijft zich in en stuurt haar verhaal op. Aanvankelijk twijfelt ze: Is het goed genoeg?
Ze behoort, uit twaalfhonderd inzendingen, tot de veertig finalisten. Uiteindelijke wint zet niet, maar dat vindt ze niet erg. Het is haar allereerste schrijfwedstrijd.
Na de wedstrijd wordt ze benaderd door Elly Godijn van Godijn Publishing om mee te doen aan een project waarin de verhalen van de finalisten die niet hebben gewonnen toch gebundeld worden. Zo ontstaat Vijftien Gezichten. Een mooie ervaring die zelfs een vervolg kent. Binnenkort wordt de verhalenbundel Vijfentwintig Obsessies uitgebracht, waarin ook een bijdrage van Tamara. Voor deze bundel schrijft ze een verhaal over de obsessie van een studente voor haar docent. Voor het eerst in het leven van de hoofdpersoon wordt ze verliefd en doet ze er letterlijk alles aan om hem te krijgen. Geen enkel middel schuwt ze om haar doel te bereiken.

Lars Kepler en Stieg Larsson zijn Tamara’s grote voorbeelden. Ze houdt van thrillers en hoopt ooit het niveau van haar voorbeelden te kunnen behalen. Of dat lukt? Dat zal de toekomst uitwijzen.

Publicaties bij GP: