Sporen van het vergetene 3

 24,99

De kronieken van Azeria | Garvin Pouw
VALTADA
Deel III

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Het lijkt zo’n simpele opdracht: verenig het Noordland Azeria en zorg dat het continent gevrijwaard blijft van de macht van de Duistere God. Nu Azeria is binnengevallen door Satar moet het een koud kunstje zijn de koningshuizen van de Nara te overtuigen van de dreiging, maar de Sherendi stuiten op weerstand. Aan ieder bewijs wordt getwijfeld, alles duidt erop dat iemand niet gebaat is bij een alliantie. Werkt iemand hen tegen of kiest de gevestigde orde er bewust voor te ontkennen en te vergeten?

‘Sporen van het vergetene’ is de vijfde Valtadaroman en het derde deel van ‘De kronieken van Azeria’. Vohan, Shutai, Aresta en Vantraxis voeren je mee door de westelijke rijken van de Nara. Een spannende speurtocht naar de waarheid, nieuwe profeties en verraad.

Extra informatie

Auteur

Garvin Pouw

Jaar van uitgave

2020

ISBN

978-94-93157-47-7

Aantal pagina's

672

Beoordelingen

 1. Elsa

  Op de één of andere manier lijkt het voor mij alsof dit boek met een vlottere schrijfstijl geschreven is dan alle voorgaande titels. Het kan uiteraard ook zijn dat ik inmiddels zo gewend ben aan de schrijver zijn schrijfstijl dat ik het makkelijker lees dan voorheen en eerder midden in het verhaal zit. Maar voor mijn gevoel zijn de zinnen korter, is er gebruik gemaakt van een toegankelijkere bewoording, is de tekst gewoon minder lang en uitgebreid per hoofdstuk waardoor het geheel prettiger leest.
  De leesflow verloopt meer natuurlijk zonder haperingen.

  “Ze liet zich achterover zakken en de drie elfjes die naast haar dommelde, keken verschrikt op. De witte poes die op haar schoot lag, corrigeerde rustig voor de beweging.”

  Voor mij heeft deze titel ook in zijn geheel meer vaart. De afwisselende verhaallijnen met diverse karakters, die we zowel kennen uit voorgaande delen en nieuw personages houden mij van begin tot eind geboeid. De personages zijn leuke, veelzijdige, kleurrijke types. Ook de “evil ones” zijn tof neergezet en voelen origineel aan. Er is genoeg spanning te vinden naast de rustigere stukken wat het geheel in balans houdt.

  “Het weerlicht weerkaatste over blinkende gespen. Over grote slagzwaarden en over zwartgeblakerde helmen. Leer, bot en dierenhuiden waren over zwart maliën gespannen en donkere capes dansten als de vlammen van een zwarte toorts.”

  De avontuurlijke, bijzondere reizen nemen de lezer mee door gedetailleerde landschappen en omgevingen. Ik vind het heerlijk om mij al lezende visueel voor te stellen hoe alles eruit ziet en verlies me dan ook totaal in het verhaal. Dat gaat met ‘Valtada 3’ enorm soepel en op een fantasierijke, haast speelse, manier.

  De personages die ik al kende uit de vorige delen ontwikkelen zich weer verder op persoonlijk vlak. Ik vind het interessant om te lezen hoe hun karakters sterker of juist compleet veranderd zijn door wat zij meemaakte of in dit verhaal meemaken. Ik ben me daardoor echt gaan hechten aan de inmiddels bekende boekpersonages en leef met hen mee.

  “Dat wat zwart was, was niet slecht. De nacht was niet kwader dan de dag. Nee, het begrip duisternis had niets te maken met de kleuren van de wereld, het was gewoon een aanduiding voor het kwade.”

  Ook ontdekte ik een soort van verborgen leerzame elementen in het boek. Niet geheel onopvallend maar zeker ook niet groots belerend. Het gevoel van geef nooit op, geloof in jezelf, luister naar je hart en je dierbaren komt naar voren op een subtiele maar sterke manier. Persoonlijk hou ik daar wel van, want iedereen heeft het weleens nodig omdat even opnieuw te beseffen op een al dan niet bewust of onbewust niveau.

  “Vroeg of laat is een droom voorbij. Je wordt dan wakker in je leven. Wat het ook is waarvoor je je ogen gesloten houdt, wie het ook is voor wie je vlucht…”

  Ik ben helemaal blij met hoe ‘Sporen van het vergetene’ is uitgepakt. Tevens blij dat er in de toekomst meer verhalen in deze serie zullen volgen. Tja, ik denk dat ik mezelf wel tot fan kan uitroepen van de gehele Valtada fantasie wereld.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…