Falco en de gestolen Stympha’s

 19,95

Beschrijving

‘Een Stympha, dat is toch een moordvogel met ijzeren klauwen
en een vlijmscherpe snavel waarmee hij je ogen uitkrast?’
‘Ik noem hem vriend,’ antwoordt Falco, ‘hoe zal ik jou noemen?’

Na de Melt Down geldt het recht van de sterkste in Concordia. Het recht van de Alkeiden. Rovend trekken zij door het land en stelen de dierbare Stympha’s van het Vogelvolk. Tijdens zijn zoektocht naar de vogels beleeft Falco spannende avonturen en ontmoet hij nieuwe vrienden. Pas als hij samenwerkt, kan hij de vijand verslaan. En dan merkt hij dat de vijand veel gevaarlijker is dan hij aanvankelijk dacht…

Falco en de gestolen Stympha’s is een YA fantasy verhaal dat losjes is gebaseerd op de mythe van Herakles en zijn gevecht tegen de Stymphalische Moordvogels uit de Moerassen van het Oosten. Falco en de gestolen Stympha’s is een verhaal over vriendschap, moed en het ontdekken van nieuwe werelden.


Auteur: Nienke Pool


Extra informatie

Auteur

Nienke Pool

ISBN

978-94-92115-34-8

Jaar van uitgave

2016

Aantal pagina's

412

Beoordelingen

  1. Ellen Boontje

    De eerste gedachte, die ik had bij het lezen van Falco en de gestolen Stymha’s en dat is zeker niet negatief bedoeld; een Lord of the Rings light versie. De overeenkomst zit hem in de heldhaftige reis gemaakt door jongeren van een volk uit een lagere sociale klasse. Een reis, waardoor de hoofdpersonen leren wie ze zijn en tot welke grootse daden ze in staat zijn. Waar Frodo De Ring moet wegbrengen naar Mount Doom, brengt Falco de Stympha’s (soort vogels) terug naar zijn volk.
    Maar waar Tolkien zich (soms hopeloos) verliest in alle details van zijn hoofdpersonen en zijn reisgezelschap een voettocht laat maken, resulterend in een boek zo dik als een telefoongids, daar houdt Nienke Pool het beperkt tot een aantal beeldend beschreven hoofdlijnen, waardoor ze haar lezers de creatieve ruimte geeft zelf een beeld te vormen en hebben haar reizende jongeren de beschikking over snelle manieren van zich verplaatsen. Hierdoor heeft het verhaal een hoog tempo en is het boek van een handzaam formaat. Voor de huidige generatie jongeren met zoveel andere bezigheden, een absolute pré.
    Begrijp me niet verkeerd; Lord of the Rings is een klassieker en dat niveau haalt Falco lang niet. Dat zit hem vooral in het eind, dat slordig en een beetje afgeraffeld is. Maar Nienke Pool is zeker een veelbelovend fantasy schrijfster en goed op weg!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…