Aanbieding!

Falco en de gestolen Stympha’s

Oorspronkelijke prijs was: € 19,95.Huidige prijs is: € 10,00.

Deze editie gaat uit het assortiment en is daarom verkrijgbaar met 7 euro korting. Zolang de voorraad strekt.

 • BOEK10|2016 – 10
Artikelnummer: 110 Categorieën: , , Tags: , ,

Beschrijving

‘Een Stympha, dat is toch een moordvogel met ijzeren klauwen
en een vlijmscherpe snavel waarmee hij je ogen uitkrast?’
‘Ik noem hem vriend,’ antwoordt Falco, ‘hoe zal ik jou noemen?’

Na de Melt Down geldt het recht van de sterkste in Concordia. Het recht van de Alkeiden. Rovend trekken zij door het land en stelen de dierbare Stympha’s van het Vogelvolk. Tijdens zijn zoektocht naar de vogels beleeft Falco spannende avonturen en ontmoet hij nieuwe vrienden. Pas als hij samenwerkt, kan hij de vijand verslaan. En dan merkt hij dat de vijand veel gevaarlijker is dan hij aanvankelijk dacht…

Falco en de gestolen Stympha’s is een YA fantasy verhaal dat losjes is gebaseerd op de mythe van Herakles en zijn gevecht tegen de Stymphalische Moordvogels uit de Moerassen van het Oosten. Falco en de gestolen Stympha’s is een verhaal over vriendschap, moed en het ontdekken van nieuwe werelden.


Het boek is 22 september gelanceerd in de Verkadefabriek in Den Bosch Boeklancering Boek10!
Auteur: Nienke Pool


Extra informatie

Auteur

Nienke Pool

ISBN

978-94-92115-18-8

Jaar van uitgave

2016

Aantal pagina's

412

Beoordelingen

 1. André Schouten

  Mythologie vs Young Adult

  Met Falco en de Gestolen Stympha’s is Nienke Pool goed geslaagd om oude mythologie te combineren met Young Adult. Woordspelingen in het boek, zoals ‘grimlachen’ en ‘Sneeuwhemelingen maken in de sneeuw’ en hier en daar verwijzigingen naar de oude mythologie maken het boek nog specialer waardoor je echt met plezier leest.
  Falco, de hoofdpersoon uit het boek, is goed neergezet. Hij is geen echte held, wat in de mythologie wel gebruikelijk is, maar door slim nadenken en de hulp van zijn vrienden lukt het hem toch om de vele uitdagingen te overkomen. Maar niet allemaal….
  De Stympha’s zijn zodanig uitgewerkt dat je er liever niet één (of meerdere) tegenkomt. Maar al lezend blijkt dat deze vogels hele slimme personages zijn en alles doen voor hun baasjes, zoals je zelf wel zult ontdekken als je dit boek leest.

  Een zeer goed eerste Young Adult boek van Nienke Pool. Zou er nog een vervolg komen?

 2. cees van den hof

  De aan Herakles (en later ook nog aan de met ratels draaiende Argonauten) ontkomen Stymphalische vogels zijn terecht. Ooit streken ze neer in een vertrouwd, drassig gebied, waar ze hun moordlust ten dienste hebben gesteld van een bescheiden volkje moerasbewoners, de vogelmensen. Niet de aangewezen doelgroep om de dreiging van een dystopische ondergang af te wenden, zou men denken. Toch blijkt deze taak – tegen alle redelijke verwachting in – te zijn weggelegd voor een zoon van deze gemeenschap, de fantasierijke en vaak onbesuisde vogeljongen Falco.
  Dankzij de assistentie van talrijke tamelijk schilderachtige nevenfiguren weet hij (op het uiterste randje) de klus te klaren. Niet schadevrij uiteraard, maar met vrijwaring van hoopvolle vooruitzichten.
  Het verhaal is in soepele taal primair geschreven voor jong-volwassenen, maar ook de rijpere, oplettende lezer zal er zeker plezier aan kunnen beleven. Men dient zich wel de werkelijkheid van oude mythen (zoals die der Argovaarders) of Noachs ontsnapping aan de zondvloed als voedzame koek laten smaken, maar dan beleeft u ook ruim 400 bladzijden leesplezier.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…