Drijfzand

 16,95

Artikelnummer: 109 Categorieën: , Tags: , , , ,

Beschrijving

Na een werkvakantie in Londen – om maar niet thuis bij zijn moeder te hoeven zijn – verheugt Florian zich op een reisje naar Schotland met zijn vriendin Donna. Als zij echter niet komt opdagen, neemt de gevoelige Florian het impulsieve besluit om mee te reizen met twee jongeren die hij net heeft ontmoet, de verlegen Lasse en de mysterieuze Pepper. Hij raakt verzeild in een wereld die zijn stoutste dromen te boven gaat, maar beseft niet dat hij wegzakt in een moeras van intriges. Is hij nog te redden?

Drijfzand is een spannende psychologische thriller over verzet en overgave, vertrouwen en misleiding, liefde en manipulatie. Het is de emotionele achtbaan van een jongvolwassene die probeert zijn eigen weg te vinden en leert wat werkelijk belangrijk is.

“Mijn verstrakte spieren ontspannen zich en ik begin hardop te lachen. Nu pas besef ik hoe sterk ik het lichamelijk contact mis sinds vader er niet meer is. Ik mis dat beschermde gevoel van iemand die zich over je ontfermt. Bij wie je kan schuilen. Opeens voel ik dat mijn wangen nat zijn en realiseer me met een schok dat het mijn eigen tranen zijn, die onophoudelijk over mijn gezicht stromen.”

Auteur: Bibi Boom

Extra informatie

Auteur

Bibi Boom

ISBN

978-94-92115-11-9

Jaar van uitgave

2016

Aantal pagina's

255

Beoordelingen

  1. Shirley Pellikaan

    Bibi Boom heeft zichzelf met haar eerste Young Adult thriller absoluut goed gepresenteerd als auteur.

    Twee jongeren, Florian en Donna, verwikkelt in een fijne relatie, raken door invloeden van buitenaf verstrikt in een web van schijnwerelden en intriges. Florian komt tijdens een zwak moment in een sekte terecht en laat zich volkomen meeslepen om hun te volgen. Hij is bereid zijn hele leven er voor op te geven. Donna werkt ondertussen voor Florian’s moeder in de modewereld en wordt ook van alles voorgehouden. Florian’s moeder vind het wel goed dat ze niet zo vaak samen zijn en vergt het uiterste van Donna door haar te betrekken bij een grote opdracht. Ondertussen probeert zowel Florian als Donna toch een teken van leven achter te laten voor elkaar, beide blijven zich toch afvragen waarom de ander niks van zich laat horen. De aanwijzingen lopen echter uit op niets. Pas als het bijna te laat lijkt te zijn, ontdekt Donna wat er aan de hand is met Florian en probeert ze Florian’s moeder te overtuigen hem te redden. Samen gaan ze de strijd aan om hem weer los te weken van de sekte, waarvan Florian heilig van overtuigd is , dat die wereld heel gewoon is.

    Het verhaal is zo geschreven dat je je als lezer direct mee laat voeren door de hoofdpersoon. Door het verhaal te lezen, krijg je een goed beeld hoe gemakkelijk jongeren in deze tijd beïnvloed kunnen worden terwijl familieleden en vrienden zich machteloos voelen en amper iets kunnen doen. Als lezer wordt je meegesleept vanaf de eerste bladzijde en teruggaan is niet meer mogelijk. Contant wil je tegen de hoofdpersonen vertellen wat ze moeten doen en welke beslissingen ze moeten nemen. Als buitenstaander denk je vaak ,hoe kan dit jongeren overkomen , waarom doet niemand iets? Maar na het lezen van dit boek, begrijp je zelf echt hoe het zover heeft kunnen komen dat een persoon in een moment van zwakte daar ontvankelijk voor is.

    Mooie cover , aparte letterstijl, categorie YA, kleine oplage.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…