De Ziener van Wilgenhoven

 19,99

Categorieën: , , ,

Beschrijving

In Wilgenhoven leven wezens en mensen vredig samen, onder bescherming van de ziener en het magische Avalons Gilde.

Merel wordt ooit de volgende ziener, maar leidt tot die tijd een normaal leven. Op school valt ze direct voor Col, een nieuwe leerling die met iedereen contact legt, behalve met haar. Waarom tonen Merels zienersogen zijn ware aard niet en met welk doel is hij naar Wilgenhoven verhuisd?

Avalons Gilde zorgt ervoor dat de bijzondere bewoners er als mensen uitzien. Pecu wordt door zijn vader, de leider van het gilde, opgeleid om tot Avalon toe te treden. Wanneer iemand een krachtig, magisch voorwerp uit hun ondergrondse bibliotheek steelt, probeert hij met Merel de waarheid te achterhalen. Steeds meer twijfelt Pecu over zijn rol in het dorp en over zijn toekomst. Tijd om na te denken, krijgt hij nauwelijks. Er dreigt gevaar. Hij kan zijn vader, het gilde en zijn vrienden onmogelijk in de steek laten.

 

Auteur: Daniel Warmoeskerken

Extra informatie

Auteur

Daniel Warmoeskerken

ISBN

978-94-93266-87-2

Jaar van uitgave

2022

Aantal pagina's

349

Beoordelingen

 1. Ferry Visser

  De lezers van Daniel Warmoeskerken hebben na zijn debuut ‘Hellehonden’ even moeten wachten op zijn tweede boek, ‘De Ziener van Wilgenhoven’. Deze YA roman is meer dan een dark fantasy verhaal, het is ook een mustread over zelfontdekking en intenties. Was deze roman het waard om op te wachten?
  Dit boek bevat het beste werk van Daniel Warmoeskerken (tot nu toe). Met deze roman laat de auteur ontwikkeling zien als schrijver. Met een sterke beeldende fantasie, integere grimmigheid en lugubere ontroering weet hij de lezer vanaf de eerste pagina mee te slepen in zijn verhaal. En met het tweede hoofdstuk heeft hij zichzelf overtroffen. Hoezo?
  Omdat daar met een krachtig beeld het onderwerp van het boek aan de lezer wordt getoond. Zonder teveel spoilers te willen geven kan ik er over zeggen dat ik erg aangenaam verrast was door wat er gebeurt in dit sleutelhoofdstuk. En de verschillende mogelijkheden die daardoor ontstaan om de tekst uit te leggen. Sterke beeldend in combinatie met meervoudige interpretatiemogelijkheden. GEWELDIG!!!

  In ‘De Ziener van Wilgenhoven’ doet een geweldig personage zijn intrede: Velpecula Avalon, oftewel Pecu. En wat mij in hem ontzettend aanspreekt is, dat hij de sterkste ontwikkeling doormaakt van alle personages. Het is slim en bewonderenswaardig hoe hij zichzelf staande weet te houden in een omgeving die hem in een bepaald keurslijf wil dwingen. Hij wordt klaargestoomd om lid te worden van het gilde van Avalon, maar hij wordt ook al veroordeeld omdat hij door zijn afkomst gildelid zal worden, terwijl hij nog geen volwaardig lid is. De combinatie van zijn schuchtere nieuwsgierigheid en eigenzinnige moed maakt hem tot een bijzonder aangenaam verhaalfiguur.

  En dan de thematiek. In mijn ervaring gaat ‘De Ziener van Wilgenhoven’ over het volgende citaat: ‘Het zijn twee kanten van dezelfde munt. Twee verschillende intenties en doelgroepen onder een dak. Waarom zou ik een compromis sluiten als ik ook beide ben? ‘ (p.95). Deze woorden geven de kern weer van het verhaal.
  Dit onderwerp komt gevarieerd en op een fantasierijke manier aan bod. Ik heb daarbij enorm genoten van het motief van de ziener, Merel van Wilgenhoven. Zij kan door de illusie van het menselijke heen kijken en de ware aard zien van het wezen. De ironische kwinkslag in haar ontwikkeling is geweldig!
  Pecu en Merel worden krijgen beiden te maken met intenties van verschillende groepen, waarbij ze uiteindelijk een keuze moeten maken. Beiden krijgen het zwaar te verduren. De arrogantie van Merel en de onzekerheid van Pecu zijn overtuigend en realistisch. Het is de auteur gelukt om in de ontwikkeling van zijn hoofdpersonages ook hun andere kant aan het licht te brengen op een integere wijze.

  Dus op de vraag of ‘De Ziener van Wilgenhoven’ het wachten waard was is maar een antwoord mogelijk. JA! Dit spannende dark fantasy verhaal bevat het beste werk van Warmoeskerken (tot nu toe), laat ontwikkeling zien en heeft een gelaagdheid die op verschillende manieren uit te leggen is #dezienervanwilgenhoven #danielwarmoeskerken #godijnpublishing

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…