Het eerste eiland 2

 24,99

De kronieken van Azeria | Garvin Pouw
VALTADA
Deel II

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Voordat onze helden hun reis naar Vyrendia voltooien wacht hen een laatste obstakel in Azeria: het raadselachtige woud van Shîm. Onder die donkere bomen kan de schaduwdemon hen niet volgen, maar hun eigen magie zal daar onbruikbaar zijn. Het woud van Shîm oogt op het eerste gezicht als een wonder, maar al snel blijkt dat er duistere spreuken tussen de stammen dwalen. Slagen ze erin om ongeschonden het woud te doorkruisen?
En wanneer Azeria eindelijk wordt achtergelaten, wie zal dan de donkere zee bedwingen? Wie van hen is de gezochte derde magiër?

‘Het eerste eiland’ is het slotstuk van een tweeluik, een reis die zich begeeft op de grens tussen twee werelden: die van de nara en die van de magie zoals ze ooit door de Godinne bedoeld is. Een avontuurlijk, spannend en meeslepend verhaal over monsters, toverwouden, goden en heldenoffers.

Extra informatie

Auteur

Garvin Pouw

Jaar van uitgave

2019

ISBN

978-94-92115-84-3

Aantal pagina's

510

Beoordelingen

 1. Elsa

  Voorin kom je een aantal landkaartjes tegen wat de verbeelding gelijk aanspreekt en je inzicht geeft in de wereld waarin zich alles afspeelt. Maar toch laat ik het zelf verder gedurende het lezen van het verhaal los en zal niet snel terugbladeren om bijvoorbeeld een plaatsnaam te zoeken op de kaart. Maar het is altijd een leuke toevoeging net als de stamboom tekeningen achterin.
  Wat ik bij het eerste deel al bemerkte is ook dit verhaal weer onderdeel van een gigantisch, omvangrijk Fantasy verhaal waar je echt wel je koppie bij moet houden wil je het volledig goed kunnen volgen. Niet iedereen houdt daarvan maar ik kan mijzelf zeker wel tot liefhebber rekenen. Het enige wat mij soms in de weg zit is de “echte wereld” om mij heen die mijn leessessies nog weleens wil onderbreken. Maar met dit boek duurde het niet lang voordat ik weer in het verhaal zat.
  “De dwaallichten in de nevels waren hun nieuwe hemel geworden.”
  De schrijfstijl van Garvin vind ik zelf ook heel beeldend overkomen. Ik zie letterlijk voor mij wanneer hij de omgeving beschrijft door de ogen van de karakters. Wat zij zien en beleven komt direct over en zorgt ervoor dat je met hen meeleeft.
  “Om toe te kijken, terwijl een boom zo groot als een berg opklom naar de nachtelijke hemel, was een wonder dat haar brein niet kon bevatten.”
  De gekozen bewoording past voor mijn gevoel perfect in het Fantasy genre en is zeker niet te moeilijk of ontoegankelijk om soepel door te lezen. Dit zeg ik omdat ik daar soms wel op stuit in verhalen in dit genre van andere schrijvers. Mede lezers van dit genre zullen het misschien niet met mij eens zijn maar soms kan Fantasy nogal een uitdaging zijn om door alle wolligheid heen te lezen. Het kan door worldbuilding, met de daarbij behorende nieuwe wezens en attributen, soms te complex worden waardoor het geheel niet ontspannen meer leest. Echter bij ‘Het eerste eiland’ vormde zich bij mij haast een vertellende stem in mijn hoofd en had ik geen moeite om alles goed te volgen. Nu klinkt dit wellicht ietwat gek maar geen nood het is meer een typisch nerd ding van mij en heb misschien iets teveel Fantasy gelezen en films & series gezien. Geheel natuurlijk voor mij dus en zeker niet vreemd…toch!?
  “Zijn mantel wapperde achter hem en hij hield zijn handen boven elkaar alsof hij er iets tussen klemde. In zijn handen lag niets… nog niets.”
  De personages had ik door het eerste deel al in mijn hart gesloten en in dit tweede deel gaat hun avontuur verder waar het voorgaande geëindigd is. Uiteraard is het een compleet fictieve wereld met fictieve karakters. Maar ze zijn ieder van realistische, menselijke eigenschappen voorzien waardoor je niet anders kan dan met hen meeleven. De zelfontwikkeling en groei van ieder komt op een prachtige, soms subtiele en soms uitbundige, manier aanbod en zorgt ervoor dat ik als lezer zijnde nieuwsgierig blijf naar hoe het hen verder zal vergaan.
  “Hij wist alleen dat hij haar een belofte had gedaan en aan die belofte zou hij zich houden.”
  De angstaanjagende gebeurtenissen en demonische vijanden zorgen voor de nodige spanning en verrassende elementen behouden de vaart in het verhaal. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat het verhaal goed in balans is en de aandacht van de lezer vast weet te houden.
  Ik kijk uit naar het derde deel ‘Sporen van het vergetene’ dat nog gaat verschijnen en wel al duidelijk aan het einde van dit deel achterin vermeld staat. Bovendien heb ik zo’n vermoeden dat deze serie nog wel meer delen daarna zal krijgen wat ik alleen maar aanmoedig.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…