Missoula

 22,99

Categorieën: , ,

Beschrijving

 Britta Mahler werkt als cold case expert bij de FBI in New York. De inval waarbij ze assisteert loopt volledig mis en door het trauma dat ze daarbij oploopt, strandt haar relatie. Gedesillusioneerd keert ze terug naar haar geboorteplaats Missoula.

Een oud-collega van het FBI-kantoor in Missoula vraagt haar de dood van een jonge vrouw te onderzoeken. De zaak kent veel overeenkomsten met een aantal moorden uit het verleden. De vraag rijst of er een seriemoordenaar actief is.

Tijdens de bloedstollende zoektocht naar de moordenaar vindt Britta het dagboek van haar oudoom Otto Mahler. Ze duikt in zijn schimmige verleden, dat teruggaat naar het begin van de Tweede Wereldoorlog. Britta’s onderzoeken wekken de interesse van een machtige organisatie die geweld niet schuwt om haar belangen veilig te stellen. Welk plan probeert de groepering geheim te houden?

Als haar verbroken relatie een verrassende wending neemt, moet Britta de belangrijkste beslissing van haar leven maken.

Auteursinfo

Fedor de Groot (1967) schrijft thrillers in de geest van Clive Cussler: leerzaam, spannend en met een vleugje geschiedenis. Zijn debuutthriller  “Sønderho” behaalde de derde plek bij de publieksfavorieten in de VN Thrillergids. De eerste druk was al na tien weken uitverkocht. In zijn tweede thriller ‘Novitsjok’ is het hoofdthema de overbevolking van de aarde. ‘Novitsjok’ stond op de shortlist voor  de Thrillzone Thrilleraward 2022. Fedor woont in Den Hoorn (Z-H) met zijn vrouw en hond.

Extra informatie

Auteur

Fedor de Groot

ISBN

978-94-6464-086-1

Jaar van uitgave

2023

Aantal pagina's

385

Beoordelingen

 1. Gert Braak

  Thriller die net even iets meer van de lezer vraagt

  Britta Mahler is cold case expert bij de FBI, als ze bij een mislukte inval een trauma oploopt en daarna terugkeert naar haar geboorteplaats Missoula. Daar wordt haar gevraagd de dood van een jonge vrouw te onderzoeken, vooral vanwege de opvallende overeenkomsten met zaken uit het verleden.

  Britta raakt in een uiterst mysterieuze zoektocht verzeild, waarbij ze het dagboek van haar oudoom Otto Mahler vindt. Hij blijkt een schimmige rol te hebben gespeeld aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Waarom is een machtige organisatie opeens wel heel erg geïnteresseerd? En bovenal, wat moet er uit die tijd geheim blijven?

  Fedor de Groot is zo langzaamaan geen onbekende auteur meer in de thrillerwereld. Missoula is zijn derde thriller na SØnderho (2021) en Novitsjok (2022), alle uitgegeven door Godijn Publishing.

  De stijl van deze auteur kenmerkt zich door een hoog actiegehalte, waarbij alles uit de kast wordt gehaald. Hij blijkt in Missoula in staat een groot deel van het Amerikaanse politie-apparaat op te trommelen om tot de oplossing van de door hem geschapen mysteries en problemen te komen. En dat doet hij vakkundig… Het is duidelijk zichtbaar dat De Groot zijn huiswerk tot in de puntjes heeft gedaan. Dat maakt het verhaal geloofwaardig en dit kan de liefhebber van het genre slechts tot tevredenheid stemmen.

  Aan spanning ontbreekt het in de verhalen van De Groot, zoals gezegd, niet. Wel is de vraag of het af en toe niet wat heel veel van het goede is wat mij betreft legitiem. Er vindt vaak zo veel tegelijkertijd plaats dat het niet ondenkbaar is dat de lezer figuurlijk zou kunnen verdrinken in de hoeveelheid informatie en actie. Natuurlijk klopt het tegenargument dat de thrillerfan graag uitgedaagd wordt, maar dan moet deze zich er wel van bewust zijn dan Missoula geen verhaal is dat ontspannen in een middagje strand te lezen is. En ja, voor wie bereid is de tijd te nemen voor dit boek is de beloning groots.

  Wanneer namelijk aan het eind de grote hoeveelheid puzzelstukjes in de ontknoping samenkomen, is er wel degelijk sprake van een mooi en origineel geconstrueerd kunstwerk. Dit is zeker geen dertien-in-een-dozijnboek en met Missoula heeft Fedor de Groot zijn naam wat mij betreft definitief gevestigd. Het is nu even afwachten in welke stad of streek het volgende avontuur zich gaat afspelen.

 2. Mieke Schepens – Graag Gelezen

  Britta Mahler, een FBI-agent keert op verzoek van een voormalig colleaga terug naar haar geboorteplaats Missoula om de dood van een jonge vrouw te onderzoeken. De zaak lijkt op een aantal andere moorden uit het verleden, en Britta vermoedt dat er een seriemoordenaar actief is.

  “Het beeld is net een surrealistisch schilderij. De zon wordt gefilterd door de takken van de bomen. Het lichaam steekt fel af tegen de groenbruine ondergrond. Het verbrande gezicht is een schokkend toevoeging aan het werk van de moordenaar. Voor Britta is het opnieuw een bewijs van onvermogen: weer een slachtoffer die ze niet heeft kunnen voorkomen. Met de moord van vandaag staat de teller op zeven doden in iets meer dan tien jaar.”

  Fedor de Groot weet een spannende en meeslepende thriller te schrijven. Het verhaal zit goed in elkaar, met genoeg plotwendingen en cliffhangers om de lezer geboeid te houden. De personages zijn goed uitgewerkt en geloofwaardig en de setting van Missoula is prachtig beschreven.

  Tijdens de zoektocht naar de moordenaar stuit Britta op het dagboek van haar oudoom Otto Mahler. Ze duikt in schimmige verleden dat teruggaat naar het begin van de Tweede Wereldoorlog en ontdekt dingen die ze nooit verwacht had. Haar onderzoeken wekken de interesse van een machtige organisatie die geweld niet schuwt om haar belangen veilig te stellen. Maar wat is het dat ze geheim willen houden?

  “Hij schenkt zichzelf een whisky in. Zijn er nog open eindjes op te ruimen? Die zwangere FBI-heks heeft het overleefd, net zoals die Nederlandse letterneukster. Ze worden door de FBI en de AIVD beschermd. Daar kan hij beter zijn vingers niet aan branden. Dat hij die twee heeft onderschat, is het understatement van het jaar. Inschattingsfouten hou je altijd. En ach, zelf leeft hij nog.”

  Een van de sterke punten van het boek is de psychologische invalshoek. Britta is een complex personage dat worstelt met haar eigen trauma’s. Ze is een sterke en onafhankelijke vrouw, maar ze is ook kwetsbaar en onzeker. De auteur weet deze tegenstellingen goed te benadrukken, waardoor Britta een zeer sympathiek en herkenbaar personage wordt.

  Een ander sterk punt van het boek is de spanning. De Groot weet de spanning op te bouwen tot een climax die de lezer niet onberoerd zal laten.
  Volg Britta en reis met haar de wereld over op haar zoektocht naar antwoorden. Deze reis heeft een einde die Britta nooit verwacht had.

  Ik heb Missoula graag gelezen en ik kijk uit naar zijn volgende thriller.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…