Schaduwkoningin I

 24,99

Trilogie: Schaduwkoningin, Schimmenstorm, Schervengodin
Auteur: Garvin Pouw

Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

In de Valta, een enorm sprookjeswoud waar lang geleden een duistere macht is binnengevallen, proberen de riviernimfen Nîve en Nakisa wanhopig iets te maken van hun bedreigde bestaan. Wanneer het noodlot hun thuisdorp treft, lijkt de vergiftiging die de Valta teistert ook hen te raken. De duistere veldheer Isinger stuurt zijn beul Fellkra, een donkere nimf, op hen af. Nîve krijgt tijdens een schermutseling Fellkra’s zwaard in handen, waardoor het lot een vreemde wending neemt. Heeft Nîve het zwaard gestolen of is het Fellkra die ervoor zorgt dat haar zwaard bij Nîve in handen valt?

De dans van de drie nimfen om het zwaard staat centraal in hun tocht richting de “Licht-Val”, de enige nog staande vesting van de nimfen. Dat is de laatste plek waar misschien nog hulp te vinden is voor het redden van hun wereld. Of ligt die hoop in handen van Nîve?

Schaduwkoningin is een high fantasy roman vol fantastische landschappen en betoverende wezens. Een groots avontuur alsmede een psychologische thriller, bedoeld om de lezer mee te slepen naar een spannende, exotische wereld voorbij hun wildste dromen…

Wanneer de nacht het paradijs grijpt, kent niemand zichzelf terug

Extra informatie

Auteur

Garvin Pouw

ISBN

978-94-92115-51-5

Jaar van uitgave

2017

Aantal pagina's

563

Beoordelingen

  1. Ursula Visser

    Garvin Pouw heeft met dit boek een wereld geschapen die hij tot in detail met je wil delen. Zijn liefde voor deze wereld druipt van de pagina’s af.

    Het is geen boek waar je even snel doorheen vliegt. Dit boek heeft tijd nodig, omdat het je meetrekt die vreemde wereld in. De Valta waar je je ogen uitkijkt. Verleidingen liggen op de loer voor de lezer om te verdrinken in de details, om op jacht te gaan naar al die wezens die over de pagina’s fladderen. Je wilt ze leren kennen, beschermen of juist ontwijken, en wanneer je je laat verleiden, begrijp je dat het verhaal soms even moet wachten. Eenmaal losgerukt van de wezens en de omgeving, roept het verhaal van Nive je terug naar haar avonturen.

    Nive is niet zomaar een nimf en haar verhaal is niet zomaar een verhaal. Het is niet lief, zacht en zuiver, maar het is zoals ik nog geen verhaal gelezen heb.

    Met plezier heb ik me ondergedompeld, heb ik mezelf verloren in de Valta en volgde ik Nive tot het bittere einde.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…