De Heerlijkheid

 23,99

Beschrijving

Na de dood van zijn vrouw Yken wordt Jan de Brouwer gekweld door schuldgevoel. In 1554 ontvlucht hij zijn geboortedorp en vindt werk als brouwersknecht in de abdij van Tongerlo. Daar draagt hij in stilte zijn verlies.

De rust wordt ruw verstoord als de abt sterft. Een machtsvacuüm ontstaat. Jaak Veltacker, de sluwe kamerling, wil de abt opvolgen en vraagt Jans hulp.

In de oplaaiende machtsstrijd maakt Jan kwaadaardige mannen tot zijn vijanden. Hij belandt in een kat-en-muisspel met een levensgevaarlijke roversbende en een onbetrouwbare schout. Zij dwingen hem terug te keren naar zijn familie en vrienden. Terwijl het verleden aan zijn geweten knaagt en schaamte hem verteert, zet hij alles op alles om zijn geliefden te beschermen.

Ondertussen blijkt de liefde onverbiddelijk. Durft Jan zich opnieuw over te leveren aan de hartstocht?

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

 

Martin de Brouwer (1988). Zijn familiegeschiedenis inspireerde hem om historische (non)fictie te gaan schrijven. Aan een vastomlijnd thema voelt hij zich niet gebonden. Zo schreef hij over kunst, mode, muziek, sport, strijd en de liefde. Zijn werk werd gepubliceerd door onder meer Historiek, Brabants Erfgoed, Uitgeverij Historische Verhalen, Frontier Tales en Godijn Publishing. De Heerlijkheid (2022), zijn roman over Jan de Brouwer, is het verhaal waar alles mee begon.

Extra informatie

Auteur

Martin de Brouwer

ISBN

978-94-93266-89-6

Jaar van uitgave

2022

Aantal pagina's

448

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Heerlijkheid” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…