Het eindigt met jouw dood | E-book

 9,99

LET OP! Kies bij E-books de optie AFHALEN, zodat je niet onnodig verzendkosten betaalt.

Auteur: Alexander Olbrechts

Categorieën: , , ,

Beschrijving

De relatie van Manon De Ridder en Daniël Snoeck komt onder druk te staan wanneer ze een eigenaardige dreigbrief krijgen. “Het eindigt met jouw dood” luidt de mysterieuze boodschap. Wanneer het stel wordt gestalkt en Manon spoorloos verdwijnt, slaan de stoppen bij Danny door.

Nico, Danny’s vriend, worstelt met een relatiecrisis. Zijn vrouw stapt achter zijn rug in een geblindeerde luxewagen met chauffeur. De twee vrienden gaan op onderzoek uit om erachter te komen wat er met hun vrouwen aan de hand is.

Dankzij de hulp van Nico’s broer ontdekken ze dat Daniëls moeder haar zoon dertig jaar geleden aan een geheimzinnig experiment heeft laten deelnemen. Een bedrijf dat bestempeld wordt als Omega Corporatie heeft in de jaren tachtig experimentele therapie op baby’s toegepast. Is het schaduwbedrijf na al die jaren zijn testobjecten aan het ophalen? Lukt het Danny om Manon terug te vinden en weet hij uit de klauwen van Omega Corporatie te blijven?

Alexander won de schrijfwedstrijd Fatale Ontmoeting met zijn novelle De Tantalusmoorden. Hij is als medisch laboratoriumtechnoloog werkzaam in een van de grootste bloedbanklaboratoria van België en verwerkt zijn medische achtergrond graag in zijn verhalen. Hij probeert als schrijver van het platgetreden pad te blijven, door verschillende elementen in het verhaal te incorporeren en met andere invalshoeken te experimenteren.

Extra informatie

Auteur

Alexander Olbrechts

ISBN

978-94-93266-42-1

Jaar van uitgave

2021

Beoordelingen

  1. Ilse B

    Ik las: ‘Het eindigt met jouw dood’ van Alexander Olbrechts.

    Eerst en vooral wilde ik het boek lezen omwille van de titel. Ik kreeg het gevoel dat het echt om MIJN dood ging. He, ik ben niet dom, ik weet ook wel dat dat niet zo is. Maar knap toch, dat alleen al een titel huiveringwekkend kan zijn.

    Wat hebben we nog nodig voor een spannend verhaal? Contrast! Check! Er is geen groter contrast dan de twee koppels die in het boek opgevoerd worden: de lieflijke Danny en Manon, en Deb en Nico (die soms echt een ‘eikel’ is, al weet ik niet of het personage dat nu echt als een scheldwoord zou ervaren. ;-)) Wat hebben we nog nodig? Herkenbaarheid! De mogelijkheid om ons te identificeren met de personages. Check! Zijn we soms niet allemaal wel eens a pain in the ass? Olbrechts confronteert op deze wijze de lezer met zijn eigen minder mooie kanten. Slik!

    Er zit vaart in het verhaal. Reeds van in het begin van het boek weet je dat er iets niet pluis is. Dat ‘iets’ wordt steeds groter en groeit boven de hoofden van de personages, die heen en weer geslingerd worden tussen de individuele belangen en de belangen van de groep. En we weten het allemaal: ‘kiezen is verliezen’. Wil jij weten welke verscheurende keuzes er dreigen in ‘het eindigt met jouw dood’? Dan heb ik maar een advies: lees het boek. Maar laat het licht aan op de gang.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…