Julia | Luisterboek

 9,99

Auteur: Ceciel Huls

Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Julia, het leven van een expatvrouw

Julia vindt haar leven als de niet-werkende vrouw van een diplomaat in Dar es Salaam, Tanzania, maar niks. Het is een doelloos bestaan vol koffieochtenden en uitgebreide lunches met andere ‘vrouwen-van’. Ze besluit met haar nanny, Veronica, op reis te gaan naar Arusha om Veronica daar met haar zoon te herenigen. Julia gaat hiermee dwars tegen de wensen van haar man Wouter en de adviezen van doorgewinterde expats in. In Arusha besluiten Julia en Veronica een getraumatiseerd meisje dat dringend medische zorg nodig heeft, mee terug te nemen naar Dar es Salaam. Daarmee verandert de geplande terugreis per vliegtuig in een avontuurlijke rit in een gehuurde fourwheeldrive drive. De reis markeert een keerpunt in Julia’s leven. Als Julia haar leven eindelijk op de rit heeft, verandert de atmosfeer in Dar es Salaam en voltrekt zich een drama dat het leven van velen op z’n kop zal zetten.

‘De afstand die ik voel tot mezelf, tot wat er van me is overgebleven, kan ik niet met woorden beschrijven. Instinctief wil ik Wouter ook daar de schuld van geven, maar diep in mijn hart weet ik heel goed dat slechts ik verantwoordelijk ben voor deze ellende. De vetrollen die mijn buik bedekken, zijn mijn harnas geworden dat in stand moet worden gehouden, zelfs moet uitbreiden om me te beschermen. Tegen mezelf wellicht het meest van alles.’

Ceciel Huls (1971) verhuisde in de zomer van 2011 met haar gezin naar Dar es Salaam, Tanzania. Haar man werd daar als diplomaat gestationeerd op de Nederlandse ambassade. In de daarop volgende jaren, woonde het gezin achtereenvolgens in Tanzania, Israël en Peru. De twee jaar dat het gezin in Tanzania woonde, vormden de inspiratie voor dit boek over Julia.

Extra informatie

Auteur

Ceciel Huls

Jaar van uitgave

2020

ISBN

978-94-62554-78-8

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Julia | Luisterboek” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…