Postzegelaffaire

 15,50

“Postzegelaffaire” van Titia Muizelaar is 11 mei gelanceerd in Schouwburg Het Park in Hoorn. 

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

In de tachtiger jaren  staat de postzegelbranche op zijn hoogtepunt. Tv-producent Tim Kelderman maakt een reality reportage met postzegelhandelaar Arnoud van Houten over zijn beroep en zijn privéleven. Naarmate de opnamen vorderen, ontstaat er een vriendschap tussen de twee mannen en Tim raakt gefascineerd door de postzegelwereld.

Tijdens de opnamen krijgt Arnoud te maken met duistere praktijken en spelen er intriges in zijn relatie. Iemand heeft het op hem voorzien en steelt zijn waardevolle collecties postzegels en auto. Hij komt in een rollercoaster van gevoelens terecht, wie kan hij nog vertrouwen?

“Postzegelaffaire” is een verhaal vol intriges en drama, gebaseerd op enkele ware gebeurtenissen. De personen en de locaties zijn fictief gekozen.

Auteur

Titia Muizelaar is moeder van drie zonen en woont vanaf 2010 in Hoorn. Van 1987 tot 1990 werkt zij als freelance regieassistente televisie bij diverse omroepen. Daarna start zij het productiebedrijf Thems-90 B.V. Na tien jaar is het tijd voor iets nieuws en gaat zij aan de slag als freelance verslaggeefster bij de Jouster Courant.

In 2016 debuteert Titia met de spannende roman “What Goes Around Comes Around”.

Extra informatie

Auteur

Titia Muizelaar

ISBN

978-94-92115-90-4

Jaar van uitgave

2019

Aantal pagina's

166

Beoordelingen

 1. Silvia van Gimst

  In Postzegel Affaire maken we kennis met Arnoud van Houten, een postzegelhandelaar. Tijdens een schaakwedstrijd loop hij tv-producent Tim Kelderman tegen het lijf. Tijdens een etentje een tijd later plaatsvindt wordt het idee voor een reality reportage over het beroep en privéleven van Arnoud geboren. Tijdens het maken van deze reportage raken de twee heren bevriend en ook met de camera- en geluidsman kan Arnoud het prima vinden. Ogenschijnlijk loopt alles op rolletjes tot er bij de handelaar ingebroken wordt en een aantal zeer waardevolle spullen, waaronder postzegels, worden ontvreemd. Als het onderzoek op niets uit lijkt te draaien komt er bij toeval schot in de zaak en blijkt dat de duistere praktijken en intriges zich vlak onder de neus van Arnoud bevinden.

  Postzegel Affaire is de tweede roman van Titia Muizelaar. In 2016 debuteerde ze met What Goes Around Comes Around. Het boek maakt een prettige start met een no nonsense taalgebruik. Geen overbodige uitweidingen, het verhaal blijft compact en niet te lang. In dit opzicht is de schrijfster niet afgeweken van haar vorige concept wat prima werkt. Het verhaal wordt nergens saai, het pakt en een zekere spanning wordt opgebouwd naarmate je als lezer verder in het verhaal komt. Het maakt nieuwsgierig en smaakt naar meer.
  Buiten de proloog, die de misdaad omschrijft, zijn de hoofdstukken geschreven in de ik-vorm maar steeds vanuit het perspectief van een ander hoofdpersoon. Dit geeft een leuke draai aan het geheel en wordt het afwisselend.
  Met het eerder vermeldde no nonsense taalgebruik van de schrijfster waarbij al het overbodige achterwege wordt gelaten worden bepaalde zaken en personen niet heel erg uitgediept. Is dit erg? Nee, dat is het niet. Feitelijk is het een verademing, geen zijsporen en onnodige uiteenzettingen waardoor je als lezer alleen maar wordt afgeleid en hoogstwaarschijnlijk in de war raakt. Als je daar wel van houd gaat dit verhaal waarschijnlijk heel snel.
  Tussen de regels door wordt er een verwijzing gemaakt naar het vorige boek What Goes Around Comes Around wat simpelweg erg leuk is.
  Als er nog een puntje van kritiek is dan is dat de kaft. Het ontwerp, hoe mooi die ook is, is niet echt te relateren aan het verhaal. Een kwestie van smaak. Een ontwerp dat meer met de kern van het verhaal te maken had was wellicht meer op zijn plaats geweest.
  Al met al heeft Titia Muizelaar wederom een gedegen roman afgeleverd, die leest als een prettige treinreis, om het maar symbolisch uit te drukken. Geen hobbels, geen bobbels, geen onverwachte stops en oponthoud. Een voorspoedige, goed uitgedachte rit waar je als lezer ook nog wat van opsteekt.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…