Jolanda Zuydgeest


Jolanda Zuydgeest – Prins (1962) groeit op in een gezin met negen kinderen. Als kind is ze al druk; veel lezen, lekker schrijven en creatief bezig zijn. Na een onbezorgde jeugd trouwt ze met Alex en samen krijgen ze drie fijne dochters.
Als creatieve moeder krijgt ze een baan als onderwijsassistent op de basisschool aangeboden. De volgende stap is het volgen van de PABO. Inmiddels staat ze alweer vijftien jaar, met heel veel plezier, als leerkracht in de kleutergroep. Ze wil zich verder ontwikkelen in het schrijven en volgt een driejarige cursus in Amsterdam; kinderverhalen schrijven bij Script+. In opdracht van uitgeverij Cantecleer/Tirion maakt ze, samen met een vriendin, vijf boekjes met kindertraktaties.
Daarna volgt ze meerdere cursussen als creatief schrijven, boekschrijven.nl en roman schrijven. Na haar verhuizing in een nieuwe wijk, schrijft ze columns voor de ‘wijkwijzer’ en voor een supermarktketen verzorgt ze de verhaaltjes voor het zomerboek. Ze doet graag mee met schrijfwedstrijden. Als ze wint met een spannend verhaal bij de bibliotheek, en ook via een landelijke wedstrijd hoog eindigt, groeit haar zelfvertrouwen! Niet alleen kinderverhalen ook schrijven voor volwassenen vindt ze een uitdaging. Haar grootste wens is om een eigen boek te schrijven!

Samen met Godijn Publishing is dat in 2016 gelukt. Haar debuut roman is ‘Angst regeert De Vulpen’ een verhaal dat zich afspeelt in het basisonderwijs. In 2017 volgt ‘een gouden gezin’ een persoonlijk verhaal over hoe mantelzorg voor haar moeder een breuk veroorzaakt binnen het gezin van 9 kinderen. Een verhaal over verdriet, onvrede en onmacht; ‘hoe mantelzorg kapot maakt wat je lief is.’ In 2019 komt het eerste kinderboek uit, ‘Jolien en Jef op avontuur, de vergeetachtige oma.’ Een ondeugend verhaal met een zorgzaam kantje.

Publicaties bij GP: