Jos Govaarts

Portfolio Categories: Auteurs GP (2021 en 2022).

Jos Govaarts (1951) is als geboren Brabander na omzwervingen door Nederland eindelijk in Drenthe neergestreken.

Al vroeg in zijn jeugd maakt hij kennis met techniek en het is vanzelfsprekend dat hij een technische studie gaat volgen. Toch breekt hij na vier jaar deze studie af en begint aan de opleiding geneeskunde. In het laatste jaar van zijn studie leert hij zijn partner Willy-Anne kennen, waarmee hij meer dan veertig jaar samen is. Hij is werkzaam geweest als bedrijfsarts, eerst bij de NS, later bij vele andere bedrijven en instellingen. Na vijfendertig jaar stopt hij daarmee.

Centraal staat bij Jos de vraag waarom iemand een bepaald gedrag vertoont. Hij wil erachter komen wat iemands bewuste en onbewuste drijfveren zijn. Daarom heeft hij naast zijn werk als bedrijfsarts en na gedegen coachopleidingen sinds 15 jaar ook een coachpraktijk. Al wandelend worden samen met de cliënt nieuwe wegen ontdekt.

In 2014 start Jos met een cursus schrijven bij Editio. Hij wil waarmaken wat hij al vele jaren zegt te willen: een boek schrijven. Deze cursus bevalt hem zo goed, dat vervolgcursussen niet uitblijven. Hij begint met het schrijven van een groter manuscript. Jos doet hiervoor de nodige (voor)studies. Het moet allemaal wel kloppen. Zo reist hij naar steden en dorpen om daar ter plekke te zoeken naar locaties en situaties die bij een bepaalde persoon kunnen horen. Het resultaat is zijn debuutroman Krassels. Zijn tweede boek is eveneens bij Godijn Publishing uitgegeven, het is de novelle
De man met de rieten reiskoffer.

Publicaties bij GP: