Paul Thuis

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Op Curaçao schrijft Paul als kind al graag verhaaltjes met zijn kroontjespen. Veel later worden dat wetenschappelijke artikelen, gedichten en korte verhalen. Met zijn universitaire opleiding in elektrotechniek en bedrijfskunde heeft hij in San Diego en Frankfurt als adviseur van veranderingsprojecten voor grote internationale bedrijven gewerkt. Hij is vanaf het begin (1996) betrokken bij de ontwikkeling van het internet in Nederland. In 2000 komt zijn boek “Net Wijs” uit, over het gebruik van internet voor bedrijven. Jarenlang heeft hij korte verhalen en gedichten geschreven op een online platform.

KRASSEN OP AARDE

Het winnen van de Tomas Ross Crime schrijfwedstrijd gaf hem de impuls om zich verder te bekwamen in het schrijven van een faction thriller (deel fictie, deel realiteit). Als ontwikkelaar werkt Paul mee aan de shooter game H-Hour. De fascinatie voor het zelf ontwikkelen van gamekaarten (maps) klinkt door in “Krassen op aarde”. Werkelijkheid en een parallelle gamewereld geven zijn boek een extra dimensie en dragen bij aan een zinderend slot.

BEKRONING – SLOTAKKOORD

Tien schrijvers ontdekken de diepere laag in hun eerder verschenen boek, in verhalen die volledig op zichzelf staan. BEKRONING is spannend, ontregelend en magisch. Paul heeft hierin het verhaal SLOTAKKOORD geschreven, een vervolg op “Krassen op aarde”.

VOORTVLUCHTIG

“Voortvluchtig” is een faction thriller over een wereld van corruptie, geldovervallen, belangenverstrengeling en overmoedigheid bij banken. Het verhaal speelt zich af tegen het decor van een financiële en bankencrisis en de landelijke politiek.

Paul leest graag filosofische boeken en kijkt verlekkerd naar science fiction films. Zijn favoriete genre van verhalen is faction thrillers, zowel lezen als schrijven. Hij luistert intensief naar jazz rock en latin rock muziek en speelt zelf gitaar.

Paul is momenteel woonachtig in Leusden, gelukkig getrouwd en vader van drie volwassen kinderen.

https://www.paulthuis.com/

Andere publicaties:
– Net Wijs, wijzer worden over het internet en mogelijkheden van elektronisch zakendoen, 2000
– Frommels & Kreukels: gedichten en gedachtekronkels op online schrijversplatform, onder pseudoniem, 2007-2009
– Gedicht “De Jongeling”, derde prijs op online schrijversplatform, 2009
– Winnaar van de Tomas Ross Crime schrijfwedstrijd, 2014

Publicaties bij GP: