Peter Hilgen

Portfolio Categories: Auteurs GP (2022 tm 2024).

Peter Hilgen schrijft verhalen voor kinderen met name voor het theater Popsop, fantasyverhalen voor jongeren en thrillers voor volwassenen. Door het schrijven van verhalen voor het theater heeft hij geleerd om te werken met een goede structuur en verhaallijn en met beeldende taal en levendige dialogen. Door mee te spelen kreeg hij direct feedback van de kinderen en leerde hij om zijn verbeelding te gebruiken, welke onmisbaar is voor het schrijven van goede (fantasy)verhalen.

Hij heeft diverse schrijfcursussen gevolgd van onder meer Annie van Gansewinkel, Mieke Bouma en Edith Louw, die zijn schrijverschap hebben gestimuleerd.

Zijn publicaties zijn tot nu beperkt tot het verhaal De Elitesoldaat in de verhalenbundel Afvalligen (Godijn Publishing, 2022) en twee verhalen in de Vlielandbundel De ontdekking van 2023 (Godijn Publishing, 2023). Wel doet hij het nodige redactiewerk voor andere auteurs. Van het boek Het geheime genootschap, dat door Sofie van Beek is geschreven en op 5 oktober 2024 wordt gelanceerd, is Peter contactpersoon en (mede)redacteur.

Publicaties bij GP:

  • Contactpersoon/(mede)redacteur van Sofie van Beek – Het geheime genootschap (trilogie) – oktober 2024