Alle mensen zijn (niet) gelijk | E-book

 8,99

LET OP! Kies bij E-books de optie AFHALEN, zodat je niet onnodig verzendkosten betaalt.

Categorieën: , , ,

Beschrijving

Na de periode van de Vele Oorlogen is het de vrouwen gelukt zich te bevrijden van het juk van de mannen. Hun grote droom van vrede wordt werkelijkheid wanneer ze in gescheiden enclaves gaan leven. Enkel voor de voortplanting hebben ze elkaar nog nodig en dus zetten ze in de laboratoria alles op alles om de Totale Autonomie te bereiken.
Alles gaat goed tot Zeia in het Niemandsland tussen de enclaves Thijn ontmoet. Is hij de voorbode van een nieuwe oorlog? Waarom verspreidt Sarah Astrid, de leading lady van de vrouwenenclave, fake news? En hoe komt het dat Zeia alleen nog maar aan Thijn kan denken?

Ilse Bockstaele is auteur van enkele Vlaamse Filmpjes (verhalen voor kinderen van 10-13 jaar), korte verhalen, columns en een monoloog. Alle mensen zijn (niet) gelijk is haar Young Adult debuutroman.
Voor haar werk ontving Ilse de eervolle vermelding van de John Flandersprijs. Ze mag ook een eervolle vermelding van de Inclusieve Griffel op haar naam schrijven, omdat ze in haar boeken meermaals stem geeft aan mensen met een beperking.

Ilse is ook eigenaar van Het Woord is van U, waar ze mensen coacht bij het schrijven van hun levensverhaal.

Extra informatie

Auteur

Ilse Bockstaele

ISBN

978-94-93266-27-8

Jaar van uitgave

2021

Aantal pagina's

330

Beoordelingen

 1. Kim Coenen

  Voor het lezen:
  De cover van het boek is bijzonder. Wanneer je goed kijkt zie je dat er meerdere beelden in het beeld op de omslag te zien zijn. Dit beloofd een bijzonder boek.

  Conclusie:
  We beleven het verhaal vanuit Zeia. Ze groeit op in een wereld waarin mannen en vrouwen gescheiden van elkaar leven. Ze wordt dagelijks geïndoctrineerd met alle slechte eigenschappen die mannen zouden hebben waardoor dat ze voor hun veiligheid gescheiden van elkaar moeten leven. Aangezien Zeia hiermee opgroeit en niet anders kent neemt ze die gedachtes over.
  En dan ontmoet ze Thijn in het stuk niemandsland die de wereld scheidt tussen de twee enclaves.

  Ilse heeft een hele eigen en unieke schrijfstijl. Het verhaal leest heerlijk vlot en krachtig weg en soms zijn haar zinnen bijna poëzie. Er zit een mooi ritme en en gebruik van woorden in de schrijfstijl van Ilse. Ze heeft ook op een hele leuke manier verschillende songteksten in het verhaal verwerkt die perfect haar mooie verhaal aan weten te vullen.

  De personages Zeia en Thijn leren we in het verhaal tot bijna in de finesse kennen. Ze heeft ze beide unieke en sterke persoonlijkheden gemaakt die zich prachtig weten te ontwikkelen door de loop van het verhaal.

  De verhaallijn was enorm origineel en zette mij als lezer aan het denken over de boodschap die Ilse met haar verhaal duidelijk wilde maken. We zijn allemaal in meerdere of mindere mate zowel mannelijk als vrouwelijk. Wat gebeurt er als je jezelf in een hokje dwingt? Als je in een hokje mag leven en niet gewoon per moment mag en kan wisselen tussen die twee kanten? Hoe zou het leven er werkelijk uitzien als we ons zouden opsplitsen?

  Deze originele young adult heeft me zeker aan het denken weten te zetten en was bijzonder, mooi en fascinerend verhaal. Ik heb ervan genoten.

 2. Chantal

  Erg vlot leesbaar boek, met een interessante kijk op de verschillen tussen mannen en vrouwen. Ik wilde erg graag weten hoe t afliep. Wat mij betreft hadden de songteksten weggelaten kunnen worden (ik vond het niets toevoegen) en had het leven voor de ontmoeting van Zeia en Thijn iets meer aan bod mogen komen, als ook wat er gebeurd na hoofdstuk 31 (ik wil niet spoilen)… Een pre- en sequel novelle zouden leuk zijn!

 3. Koen

  Een knap boek met een origineel thema, mannen en vrouwen leven gescheiden en streven naar volledige onafhankelijkheid. Best een beetje een angstwekkend (en hopelijk geen visionair) idee. Gelukkig blijven de hoofdpersonages ook in deze unieke setting niet gespaard van herkenbare menselijke kantjes en zorgen ze voor onverwachte wendingen in het verhaal.

  Het boek leest zeer vlot en neemt je onmiddellijk mee in het verhaal. De goed opgebouwde en zich snel opvolgende spanningsbogen maken het boek moeilijk opzij te leggen. Uiteindelijk leiden ze je crescendo naar een totaal onverwachte plot.

  Kortom, origineel, aangenaam, spannend én met een zeer mooie taal geschreven! Aanrader!

 4. Luc Vandromme

  Wat is een meisje? Wat is een jongen? Wat is vrouwelijk? Wat is mannelijk? In ‘Alle mensen zijn (niet) gelijk’ onderzoekt Ilse Bockstaele dit eeuwenoude vraagstuk. Hip, actueel en met een intens meevoelen in de tienerwereld zoekt ze naar mogelijke antwoorden. In een filmisch en spannend verhaal dat naar het einde toesnelt, staat ze stil bij de grote thema’s: liefde, gelijkheid, identiteit, wraak, leven en dood. Ze graaft en legt kernen bloot. Met een uitgebalanceerde, zintuigelijke en sensitieve taal roept ze op tot respect voor de Andere en het Andere. ‘Alle mensen zijn (niet) gelijk’ is een manifest dat uitnodigt tot ontplooiing, emancipatie, verlossing van onderdrukkende ketenen, persoonlijke vrijheid en solidariteit.
  De Young Adults moeten trots zijn op Ilse Bockstaele’s roman die bespreekbaar maakt! Openhartig ondersteunt ze de grote zoektocht naar het ‘zijn wie je bent’.

 5. Anita Van der Biest

  Het is vooral de stijl die opvalt. Het boek is prachtig geschreven: het juiste woord op het juiste moment. De taal is zinnelijk, fijngevoelig en tegelijk lichtvoetig, nooit bombastisch. Ook is er op tijd een flinke dosis humor, vooral in de dialogen en de antwoorden die de personages aan elkaar geven.
  Het boek is ook spannend (ook als is het geen detective). Je vraagt je echt af hoe alles zal aflopen.
  Verder is het thema nieuw en toch vertrouwd, want als je naar het tv-nieuws kijkt, dan herken je heel wat frustraties bij de verschillend geslachten.

 6. Eline Wijns

  Ik las dit mooie boek van Ilse Bockstaele. Het verhaal speelt zich af in de toekomst en mannen en vrouwen leven er apart, maar wat als dat toch niet de weg naar de vrede is?
  De wereld die Ilse Bockstaele creëert vind ik creatief. Het onderwerp interesseert me enorm en er komt een goede dosis vrouwenpower in voor waar ik ook van hou. De hoofdpersonages zijn diep en goed uitgewerkt. Het duurt niet lang of je hebt ze al in je hart ingesloten. Maar het mooiste vind ik om te lezen hoe de twee hoofdpersonages naar elkaar toegroeien. Een aanrader!

 7. Karoline W.

  ‘Alle mensen zijn (niet) gelijk’, is een fantastisch mooi geschreven verhaal. Ilse Bockstaele bezit de kunst om de lezer vanaf de eerste pagina mee te nemen in het verhaal. Ze zorgt ervoor dat je het verhaal echt beleeft en dat je meeleeft met de personages.
  Ik heb genoten van het boek! Het is een aanrader – voor Young Adults , maar zeker ook voor ‘minder jonge lezers’.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…