Aanbieding!

Vergiskind

Oorspronkelijke prijs was: € 19,99.Huidige prijs is: € 9,99.

1e druk!

Categorie:

Beschrijving

Iemand sluipt langs het pad. Hij heeft iets bij zich. Een doos of een tas, dat is in de inktzwarte duisternis niet te zien. Behoedzaam zet hij het op de grond en schuift het onder de struiken. Dan verdwijnt hij in de nacht. Met gebogen schouders, alsof hij een zware last met zich meedraagt.

Deze roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen en gaat over mensen die met tegenslagen kampen, mensen met weeffouten, schulden en onvervulde verlangens. Mensen die zich staande moeten houden in een wereld waar informatie in hoog tempo wordt gedeeld, zonder nuance, zonder de achtergrond te kennen.
Voor wie het park een plek is om op adem te komen.
Tot er een pasgeboren baby gevonden wordt.

Lammy Vriesinga heeft als trainer binnen de ggz gewerkt. De gebeurtenissen in deze roman zijn gebaseerd op haar ervaringen in de psychiatrische hulpverlening.

Extra informatie

Auteur

Lammy Vriesinga

ISBN

978-94-93157-32-3

Jaar van uitgave

2020

Aantal pagina's

368

Beoordelingen

 1. Gert Braak

  ‘De oogjes gaan open, weer dicht en nog eens open.
  De winpertjes knipperen tegen het vroege ochtendlicht.
  Het kindje kijkt zonder te herkennen.
  Onbevangen. Verwachtingvol.’

  Er zijn van die debuutromans, die je als lezer (en recensent) niet zou willen missen. Lammy Vriesinga heeft met Vergiskind zo’n boek geschreven. Na een aantal publicaties in verhalenbundels als Het Gebaar, Rivierstenen en Vijfentwintig obsessies vond Lammy de tijd om een echte grotemensenroman te schrijven. Want dat is het zeker geworden.

  De kern van het verhaal vormt de mysterieuze vondst van een pasgeboren baby in een park. Een plek waar veel mensen van diverse pluimage vertoeven. Met een aantal van deze mensen maken we kennis en gaandeweg het verhaal leren we hun karakters steeds beter kennen. We zien hun gebreken, hun verlangens en beleven hun avonturen mee. Dit alles mondt uit in een goed georkestreerde plot, waar alle verhaalllijnen prachtig samenkomen en alles een verrassende plaats krijgt, inclusief de rol van de vondst van het kind.

  Lammy Vriesinga was jarenlang werkzaam als trainer in de GGZ. Dat is dan ook vanaf de eerste pagina van Vergiskind duidelijk te merken. Personages worden gedoseerd in het verhaal opgevoerd, waarna hun karakteriseringen langzaam maar zeker heel vakkundig worden uitgewerkt. En het mooie is dat ze allemaal, hoewel volstrekt verschillend, toch samenkomen als een in elkaar gelegde puzzel.
  Enige inspanningsbereidheid van de lezer is bij het lezen en voor een ultiem begrip van Vergiskind wel een voorwaarde. De verhaallijnen stromen, zoals reeds eerder gezegd, fantastisch in elkaar over, maar het vereist soms wel wat concentratie om alle bedoelingen van de auteur te doorzien. Maar de beloning is groot: als je alles uiteindelijk ziet samenvloeien, blijf je achter met een enorm voldaan gevoel. De kans is zeker aanwezig dat je zonder nadenken opnieuw begint om nog meer grote of kleine ontdekkingen te doen.

  Lammy Vriesinga heeft zelf als motto: spreken is zilver, schrijven is goud. Laten we hopen dat ze nog veel gouden uitspattingen gaat krijgen, want na Vergiskind is dat het enige wat je nog wilt: meer Lammy Vriesinga!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…