Tequila Sunrise

 23,99

Categorieën: , ,

Beschrijving

Tequila Sunrise

Haar hart is groot genoeg, het zijne is vol geheimen

De 31-jarige Daphne is toe aan een nieuwe fase in haar leven. Haar vriend Thom ook, alleen ligt die van hem aan de andere kant van de wereld. Als Thom zonder overleg de verhuizing doorzet, beseft Daphne opnieuw hoe scheef de verhoudingen zijn in haar relatie. Ze neemt het ingrijpende besluit om niet met hem mee te gaan, al betekent dit dat ze berooid en met een onvervulde kinderwens achterblijft in Nederland.

Met hulp van haar beste vriendinnen Jens en Anne probeert ze de draad van het leven op te pakken. Dat valt niet mee. Haar vriendinnen hebben ieder hun eigen mening over wat verstandig is en Thom accepteert niet dat hij Daphne kwijt is.

Opstandig stort ze zich in het eerste romantische avontuur dat op haar pad komt. De onbehouwen Renko is jong, passievol … en heeft een geheim dat Daphne keihard confronteert met haar verleden.

Tequila Sunrise is een roman die laat zien dat onvoorwaardelijke liefde je soms over je eigen grenzen kan voeren.

 

“Wat bezielt haar om met zo iemand af te spreken? Vergeleken bij de keurige zakenman in driedelig grijs is deze Renko een roofdier. Een zwarte panter, op zoek naar een prooi.”

 

Auteur: Julia Ran

Extra informatie

Auteur

Julia Ran

ISBN

978-94-6464-074-8

Jaar van uitgave

2023

Beoordelingen

 1. Karin

  Julia Ran schrijft romans en korte verhalen. Daarnaast is ze werkzaam voor een detacheringsbureau als communicatieadviseur. Naast schrijven zijn reizen en zingen haar grootste passies. ‘Tequila Sunrise’ is – na de novelle ‘Kir Royal’ – het tweede boek waarin Daphne de hoofdrol wegkaapt.

  Daphne heeft alles wat haar hartje beheert. Een knappe, stinkend rijke vriend, een mooi huis, ze kan kopen wat ze wil, maar wat ze zo graag wil lijkt maar niet te lukken, een kindje samen. Haar vriend Thom is erg carrièregericht. Als hij promotie krijgt is voor hem alles in kannen en kruiken. Dat ze daarvoor moeten verhuizen naar Kaapstad is maar een issue. Opnieuw beseft ze dat Thom meer bezig is met zichzelf dan met hun relatie. Ze besluit niet mee te gaan en voor ze het weet staat ze op straat. Haar kinderwens kan de koelkast in, haar thuis wordt een klein appartementje met spulletjes uit de kringloopwinkel en haar bankrekening is om te huilen.

  Dankzij Anne en Jens – haar twee hartsvriendinnen die elk een andere menig toegedaan zijn over de breuk – weet Daphne haar leven terug op de rails te krijgen. En ze is vrij! Ze kan doen en laten wat ze wil. Als ze zich halsoverkop in een relatie met Renko stort, blijkt nog maar eens hoe lijnrecht haar vriendinnen tegenover elkaar staan.

  Renko is de tegenpool van Thom. Hij is een rocker, heeft tattoos en blijkt een vat vol mysterie te zijn dat om het minste ontploft. Want dat hij geheimen heeft merkt ze al vlug. En als ze beetje bij beetje de duistere kant van Renko ontdekt, doemen ook bij haar beelden uit het verleden op. Kan zij het wel aan en is de liefde sterk genoeg om te overleven? Of gaat zij toch weer overstag voor Thom die haar via appjes blijft lastigvallen?

  Het cliché dat een roman melig zou moeten zijn doet Julia Ran met dit boek teniet. Zij heeft met haar aangename, vlotte schrijfstijl een heerlijk verhaal neergezet. Dit boek wegleggen was voor mij geen optie. Gewoon in één ruk uitgelezen. Dat Daphne voor zichzelf kiest, inclusief alles waar daarmee gepaard gaat, voelt werkelijkheidsgetrouw. De emoties en verdriet die daarbij komen kijken zijn degelijk neergezet, maar worden niet overdreven.

  Dit had zomaar een boek vol jammer kunnen zijn. Niet dus.

  Het verhaal is tof opgebouwd en Ran schetst de relaties op een heldere manier, waardoor het geheel realistisch blijft. De rollercoaster die Daphne doormaakt in haar relatie met Renko wordt afgewisseld met subtiele humor. Dankzij verschillende verhaallijnen worden de karakters van Daphne en Renko niet enkel goed uitgediept, maar hebben ze ook diepgang. Ze komen tot leven. Meeslepend!

  Op een gemoedelijke manier werkt de auteur naar de plot die een fijne wending kent. Ook hier geen cliché. Ran schrijft natuurlijk en beeldend en ondanks de beladen onderwerpen heb ik genoten van dit boek.

  Fijn om mee te lezen met de blogtour, want dit is een boek dat ik in de boekenhandel niet zou vastpakken om de achterflap te lezen. De cover en de titel (geen idee waarom die gekozen is) spreken me niet aan. Toch bleek dit een ‘verborgen’ pareltje.

  Het is bij deze nog maar eens bewezen: Never judge a book by its cover!

  Graag gelezen!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…