Tussen de dagen | E-book

 9,99

Categorieën: , ,

Beschrijving

Hoe hangen verleden, heden en toekomst samen? Welke patronen verbinden mensen en gebeurtenissen? Wat is de rol van ‘de tijd’, een ongrijpbaar fenomeen dat we angstvallig willen vastleggen?
In deze nieuwe roman van Luc Vandromme ontwikkelen zich twee verhalen. Het eerste speelt zich af in het Italië van de zestiende eeuw. Daarin bedreigen wetenschappelijke ontdekkingen de heerschappij van de paus en de katholieke kerk. Het andere, in de huidige tijd gesitueerd, volgt de hogeschooldocent Mauro. Hij is van Italiaanse afkomst. Door een onverwerkt trauma belandt hij in een crisis die zijn gezin ontwricht en hem dwingt tot zelfonderzoek.
In een meesterlijke stijl neemt Vandromme de lezer mee naar de wereld van vijf eeuwen geleden. De strijd om de macht wordt met alle beschikbare middelen gevoerd. Een mensenleven is ondergeschikt aan het doel. Parallel daaraan schetst hij de worsteling van een individu met de demonen uit zijn verleden. In zijn onmacht om ze te bekampen, verwijderen zijn geliefden zich van hem.
Waar en hoe de twee verhaallijnen bij elkaar komen, blijft tot het einde verrassen.

‘Tussen de dagen’ is een indrukwekkende literaire roman. Ingenieus. Wervelend. Groots. Scherpzinnig vervlecht Luc Vandromme de grote vraagstukken: leven, liefde, macht, dood. ‘Tussen de dagen’ is een roes die beroert en beklijft.

Luc Vandromme (België, 1961) is pedagoog, schrijver, beeldend kunstenaar en jazz-zanger. Eerder publiceerde hij zeven romans. De verschillende kunstdisciplines ziet hij als een middel om beelden te creëren. Zijn artistieke werk beschouwt hij als een onlosmakelijk geheel waarbij zijn hoofdaandacht uitgaat naar het schrijven. Daarin vinden zijn verbeelding en zijn ‘stem’ hun diepste uitdrukking.

Extra informatie

ISBN

978-94-6464-182-0

Auteur

Luc Vandromme

Aantal pagina's

506

Jaar van uitgave

2024

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tussen de dagen | E-book” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…