Aanbieding!

De Eerste Wereld (oude versie)

Oorspronkelijke prijs was: € 19,95.Huidige prijs is: € 10,00.

 • BOEK10|2016 -1

In april 2018 is de nieuwe cover van De Eerste Wereld bekendgemaakt. Deze vorige editie is vanaf nu met korting verkrijgbaar (collectors-item).

Artikelnummer: 101 Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

Per ongeluk stuiten de vrienden Eroc en Tarú op een geheime Alchemisten- schat, waardoor zij halsoverkop hun dorp moeten verlaten. Aan de zijde van enkele begaafde Magiërs reizen zij hun wereld over in een poging de schat en de daarin verscholen boodschap in veiligheid te brengen, maar kunnen niet voorkomen dat de Schim uit het Zwarte Woud hen achterhaalt.

De vrienden vluchten het land uit, maar met welk doel? De personen die zij zoeken zijn onvindbaar, de doelen die zij nastreven onhaalbaar en de vijanden die zij ontvluchten onherkenbaar. Bovendien blijken de personen die zij vertrouwen niet allemaal eerlijk. Het dwingt Eroc en Tarú moeilijke beslissingen te nemen, zeker wanneer duidelijk wordt dat de Schim zijn doelen heeft bijgesteld…


Het boek is 22 september 2016 gelanceerd in de Verkadefabriek in Den Bosch Boeklancering Boek10!
Auteurs: Marc Lommert.

Extra informatie

Auteur

Marc Lommert

ISBN

978-94-92115-09-6

Jaar van uitgave

2016

Aantal pagina's

357

Beoordelingen

 1. Wendy Koedoot

  Dit is het verhaal van twee vrienden, Taru en Eroc die een glazen bol vinden, wat een schat van de Alchemisten blijkt te zijn. De twee moeten hals over kop hun dorp verlaten om de schat terug te brengen naar…naar wie eigenlijk? Het kwaad,de Schim uit het Zwarte Woud, weet dat zij de schat hebben en hij probeert er alles aan te doen deze te bemachtigen. Ze gaan in eerst instantie samen op weg maar al snel ontmoeten ze mannen die hen vergezellen en blijkbaar meer van de schat en de Alchemisten afweten.De tocht gaat over bergen en zee, heuvels en dalen en ze komen op plekken waar ze nog nooit zijn geweest.Onderweg is er niet alleen gevaar van de Schim,zelfs je beste vrienden zijn niet altijd wie je denkt dat ze zijn.Taru en Eroc geven niet snel op, ook niet bij tegenspoed.
  Zal het lukken om de schat af te geven?

  Het verhaal lijkt in het begin een beetje op Lord of the Rings maar al gauw blijkt het een andere kant op te gaan.Terugkerende thema’s zijn : trouw, vriendschap en moed. Het spreekwoord “in nood leert men zijn vrienden kennen”is hier zeker van toepassing.De karakters van Taru en Eroc zijn goed uitgediept.Je kan je inleven in het verhaal Ook als het een andere wending krijgt, voel je precies wat zij voelen.De omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, is ook zeer duidelijk beschreven.Het verhaal leest snel, het is te spannend om weg te leggen.
  Het eind is een open eind omdat er nog twee delen na komen. Ik ben erg onder de indruk van dit debuut van Marc Lommert.
  Als je van fantasy houdt, is dit zeker een aanrader.

 2. Roel den Dulk

  Een mooi boek van Marc Lommert. Verrassend. Heel goede verhaalwendingen. Fijn taalgebruik. Makkelijk leesbaar en toch geen “simpel” boek. Aan het eind blijft het spannend en ontstaat een verlangen om het vervolg te lezen. Past echt op de plank van de betere fantasy, juist door de geslaagde combinatie van werkelijkheid en mysterie. Een aanrader, vind ik. 30 jaar geleden toen ik uitgever was, zou ik mijn redactie ervan hebben willen overtuigen om het uit te geven. En er zou dan niet erg veel redigeerwerk voor de redactie zijn. Marc Lommert kan gewoon goed schrijven en hij weet hoe je de lezer kunt vasthouden.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…