Ronald van Assen

Categorie: Auteurs GP

Ronald van Assen (Delft, 1971) begint op zijn veertigste, na een moeilijke periode in zijn leven, met schrijven. In eerste instantie schrijft hij op therapeutische basis maar het schrijven geeft hem zoveel voldoening dat hij ermee doorgaat. In 2014 verschijnen de boeken 40 Dagen, 40 Angsten en Bijbelse Psychiatrie. In deze psychologische ervaringsboeken beschrijft hij zijn ervaringen van het leven met zijn persoonlijkheidsstoornis.

In 2015 verschijnen de detective Het lijk op Jaffa en de avonturenroman De 8 Poorten. Met deze boeken laat de schrijver zien dat hij zijn kennis binnen de psychiatrisch goed kan combineren met een spannend verhaal. In Het lijk op Jaffa draait het bijvoorbeeld niet alleen om een intrigerend plot maar ook om een rechercheur die tijdens zijn carrière PTSS oploopt.

In 2016 geeft de schrijver maar liefst vier boeken uit. In de horrorroman Het meisje in het riet gebruikt Ronald zijn ervaringen met psychoses, terwijl hij in de bundel met zesentwintig korte horrorverhalen Spiegels kunnen niet liegen zijn kennis van angsten inzet om de mensen schrik aan te jagen. De avonturenroman Een boodschap uit het verleden is de opvolger van De 8 Poorten en de fantasyroman De tranen van de Eenhoorn is het eerste deel van wat een spannende fantasy reeks gaat worden.

In 2017 verschijnt het boek Psycholatuur met daarin een bundeling van zijn beste blogs die hij sinds 2014 vrijwel wekelijks publiceert.

Naast het schrijven van boeken doet Ronald ook regelmatig mee met schrijfwedstrijden. Meerdere verhalen worden gepubliceerd in verzamelbundels en met enkele wint hij prijzen. Via een van die schrijfwedstrijden komt hij in contact met Godijn Publishing en besluit hij zijn nieuwe oorlogsroman Jelena – De onbekende held aan te bieden voor BOEK10|2018. Ronald woont met zijn vrouw en drie kinderen in Bodegraven. Naast het schrijven doet hij het huishouden en is hij ambassadeur van de organisatie “Samen Sterk zonder Stigma”. Meer over zijn werk en leven is te vinden op zijn persoonlijke website.

Publicaties bij GP:

  • Boek10 – Jelena – De onbekende held – volgt 29 september 2018